Information om turen

Skogsliv i Snasahögarnas skugga

Välkommen till två dagars vandring i de fjällnära skogarna kring Enafors, 1 och 2 augusti 2022.

Den som vill deltar båda dagarna, med möjlighet till övernattning på Enaforsholm Fjällgård, men det går också bra att anmäla sig till en av dagarna. Båda dagarna satsar vi på att vara tillbaka i Enafors ca kl. 16–17. Medtag egen matsäck för dagsturen. Annat som kan vara kul att ha med (om du har) är kikare, lupp och kanske en fjällflora eller fågelbok.

Måndag 1/8
Samling vid Enafors järnvägsstation kl. 09.15. Vi strövar genom gammelskog och över myrar på turisthistorisk mark längs den lättvandrade stigen mot det vackra Silverfallet. Det här var de tidiga fjällturisternas väg in mot Sylarna. Förutom kulturhistoriska spår kikar vi på den fjällnära skogen. Vad utmärker den? Vilka arter kan vi finna här? Turens längd: ca 12 km.

Tisdag 2/8
Samling vid Enafors järnvägsstation kl. 09.15. Idag gör vi en rundtur i skog-myrmosaiklandskapet norr om Enafors. Vandringen går delvis längs vältrampad stig och delvis i obanad skogs- och myrterräng. Vi fortsätter på samma tema som igår, men ägnar lite extra tid åt den rika, kalkpåverkade floran. Turens längd: ca 7–9 km.

Tid: Måndag 1 augusti–2 augusti

Start och mål: Enaforsholm

Dag 1: Delsträcka 55. Enafors–Handöl

Dag 2: Delsträcka 56. Enafors–Stalltjärnsstugan

Färdledare: Johan Råghall

Anmälan: Senast den 25 juli till [email protected]

Mer info: Möjlighet att boka boende på Enaforsholm